Parlak Bir Cilt İçin Ev Yapımı Maske Tarifi

09:00

Selam kızlar..
Bu aralar hem misafirimiz çok hemde acayip bir uyuşukluk çöktü üstüme. Yazı yazmak istemiyorum ve çoğunlukla makyaj bile yapmıyorum. Her neyse benim bunaltıcı ruh halimden çıkıp size çoook güzel bir maske tarifi vermek istiyorum.
Her evde bulunan malzemelerle yapılmasından dolayı ilk bu tarifimi vermek istedim. Ayrıca tüm cilt tipleri için uygun. Ama hassas ciltler temkinli yaklaşsın çünkü bal bazı ciltlerde hafif kaşıntı ve kızarıklık yapabiliyor. Sorumluluk kabul etmiyorum!



Bal gözenekleri sıkıştırıyormuş ve kırışıklıklardan koruyormuş hem tadı hemde faydaları güzel :)
Zeytinyağı ise mucizevi birşey hepimizin bildiği gibi.. Eski Yunanlar da "Sıvı Altın" diye nitelendirilmiş bir yağ. Verdiği yumuşaklık ve cildi onarması inanılmaz. Hem ciltte hem saçta çok işe yarıyor zeytinyağı.
Karbonat ise hafif peeling etkisi yaratıyor. Bakterileri yok ediyor sivilce oluşumunu önlüyor. Ayrıca bir ufak tavsiye de bulunmak istiyorum. Karbonatı elinize bir tutam alıp her duşta koltuk altınızı ovalarsanız ter kokunuzdan kurtulacaksınız. Ben, annem ve bir kaç tanıdığımız da kullandı sonuçtan herkes memnun ;) Neyse gelelim malzemelere;

Malzemeler;
1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı
1/2 tatlı kaşığı bal
1 tatlı kaşığı karbonat (yemek sodası)
Çukur küçük kap

Malzemeleri kabımıza sırayla koyup iyice  karıştırıp macun kıvamına getiriyoruz. Yüzümüze eşit bir şekilde sürüyoruz. Göz çevresi ve dudak kenarlarına yaklaştırmıyoruz! Daha yoğun bir karışım isterseniz karbonatı arttırabilirsiniz.

10-15 dakika kadar yüzümüzde bekletip yıkıyoruz. Sonuçta yumuşacık tertemiz bir cildiniz olacak. sonrasında toniğinizi sürüp günlük kreminizi uygulayabilirsiniz.

Hoşçakalıııın
milkysmile

Bana ulaşmak için:
Mail adresim:
makeupbyjade19@gmail.com


You Might Also Like

2 yorum

  1. Malzemeler çok iyiymiş. En yakın zamanda deneyeceğim. Sivilcelere de yarar sağlar belki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Karbonat sivilceleri gayet güzel kurutuyor canım umarım sende de işe yarar ;)

      Sil

Hakaret ve Suçlama İçerikli, Reklam Amaçlı Blog Linki Verenlerin Yorumları Yayınlanmayacaktır..

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Bumerang - Yazarkafe

Category3

Subscribe