DIY - Rujdan Krem Allık Yapımı

09:00

Herkese günaydıııın :)

(Fotoğrafın kalitesi için üzgünüm telefonla çekmiştim)

Geçenlerde krem allık aşkım coşunca kullanmadığım kırmızı rujumu krem allık yapmaya karar verdim. Biraz araştırdım ama net bir sonuca varamadım kafama göre yaptım. Öncelikle malzemelerimize bakalım;
Kullanılmayan bir ruj, mum, kürdan, kaşık yada minik metal bir kap, bıçak, kalıcılığını arttırmak için makyaj bazı, resimde yok ama body butter ekledim siz eklemeyin ^^

Ruju sonuna kadar açın ve kesin, içinde kalan kısmı kürdanla çıkarın. Ben kaşığın içine koydum ve mumun üzerine tutup bir yandan kürdanla karıştırarak erittim ama dikkat edin kaynamasın kimyasal özelliği bozulur. Daha sonra makyaj bazımdan bir miktar ekledim ve karıştırdım. Daha sonra hiç aklımda yokken body butter ekledim zor eridi ve kalan kısım pütür pütür oldu siz öyle yapmayın! Boş pudra kabına döktüm ve soğuması için buzlukta 15 dakika beklettim. Aslında bu kadar uğraşmayıp rujunuzu tüpten uygulayıp parmağınızla yada fırçanızla dağıtabilirsiniz benim gibi aksiyon aramayın boş yere ^^

Hoşçakalııın
milkysmile

Bana ulaşmak için:
Mail adresim:
makeupbyjade19@gmail.com


You Might Also Like

7 yorum

  1. Hahha şu son yorumuna koptum aksiyon aramayın :)) Bence görüntü olarak güzel olmuş, body butter'da ekleniyor genelde ama çok mu katıydı acaba? Güzel günlerde kullan fıstık:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Doğru ama tatlım eskiden annelerimiz pembe yada kırmızı rujlarını yanaklarına iki üç nokta değdirip parmaklarıyla dağıtırlardı. Bende ki can sıkıntısı işte :)

      Sil
  2. Body butter eklemeseydin gercekten çijan sonuççok güzel görünüyor, inglot base nasil bi sey tatlim?

    YanıtlaSil
  3. :))) Canım ne de güzel anlatmışsın ;) Ben daha önce hiç denemedim ama eminim ki yapması çok eğlencelidir hele ki 2-3 ruju birden karıştırıp yeni bir renk yapsaydınnnn çok heyecanlı :D Peki tatlım bilmediğim için soruyorum dediğin gibi annelerimiz bir ruj ile tüm makyajını tamamlardı hatta far olarak bile kullanırlardı :D Rujun allık olarak kullanılması zarar vermez mi ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu da sorumluluk almak istemem ama bu zamana kadar ruju allık olarak kullanan kişilerden hiç şikayet duymadım. Bi zararı olduğunu düşünmüyorum :)

      Sil
    2. Annem kırkbeş yıldır rujunu allık olarak kullanıyor, cildine hiçbir zararı olmadı (gözeneklenme, sivilcelenme, kendini bırakma vs.)

      Sil

Hakaret ve Suçlama İçerikli, Reklam Amaçlı Blog Linki Verenlerin Yorumları Yayınlanmayacaktır..

Popular Posts

Like us on Facebook

Flickr Images

Bumerang - Yazarkafe

Category3

Subscribe